בחירת שפה:

/
/
זירת היאבקות – קלוד VS צ’אטGPT

זירת היאבקות – קלוד VS צ’אטGPT

קלוד (Claude) – מודל שפת AI מתקדם שפותח על ידי Anthropic, המשתמש במודלים גדולים של שפה ולמידת מכונה כדי להבין וליצור טקסט בשפה אנושית, המדמה אדם. קלוד מסוגל לסייע במגוון משימות ובהן: כתיבה, ניתוח, פתרון בעיות ועוד

ChatGPT – מודל שפת בינה מלאכותית שנוצר על ידי OpenAI, גם הוא משתמש במודלים של למידת מכונה ושפות, על מנת להגיב תגובות מילוליות דמויות בן אנוש ובהן: מענה לשאלות, סיוע בכתיבת תוכן, מילוי אחר פונקציות שונות ויצירת טקסט רלוונטי על סמך קלט. שניהם כלי בינה מלאכותית, המסוגלים לנהל דיאלוג, לסייע במשימות ולענות על שאלות קלות, אך יש ביניהם כמה הבדלים כשקלוד מצהיר על מחויבותו לשמור על גבולות אתיים ברורים ומשמעותיים וה ChatGPT מתמקד ביצירת תגובות עקביות והגיוניות שתתאמנה מבחינה הקשרית. 

שני השחקנים על הזירה שלנו היום Claude ו-ChatGPT מופעלים על ידי LLMs ו-LMMs בעלי יכולת דומה. 

מיהם ה- LLMs וה-LMMs

LLMs – מודלים של שפה גדולה. על מנת להבין, לעבד וליצור שפה אנושית, מאומנות מערכות ה-AI על כמויות עצומות של נתוני טקסט. הם משתמשים בטכניקות למידה עמוקה – תת-קבוצה של למידת מכונה המשתמשת ברשתות עצביות מלאכותיות עם שכבות מרובות, לצורך ניתוח נתונים עם מבנים מדורגים תוך למידת דפוסים מורכבים.

LMMs – רב-מודאליים גדולים. שימוש במספר אופנים או צורות תקשורת כגון: טקסט, תמונות, אודיו ווידאו, לשם העברת מידע או משמעות. שלא כמו ה LLMs המתמקד רק בטקסט. הLMMS  מסוגל לתאר תמונות, לתרגם טקסט למידע חזותי ולהיפך, וליצור תוכן חזותי.

הדמיון העיקרי בין LLMs ו-LMMs

  • משתמשים בטכניקות למידת מכונה מתקדמות
  • מאומנים על מערכי נתונים כבדים ויציבים
  • מסוגלים להבין הקשרים ולייצר תגובות דמויות אדם
  • שימוש במודלים של למידה עמוקה – טכניקה חישובית ברשתות עצביות, המאפשרת לכל אלמנט ברצף להתמקד ולשקול את חשיבותם של אלמנטים אחרים באותו רצף, לשם עיבוד ויצירת רצפים ביעילות. מצטיינות במשימות כמו: עיבוד שפה טבעית ויצירת תמונות (ארכיטקטורות רשתות עצביות)
  • יכולת חשיבה והשלמת מטלות

ההבדל העיקרי בין LLMs ו-LMMs

  1. LMMs – שימוש בטקסט בלבד לעומת LMMs – מספר סוגי נתונים.
  2. LMMs – דורש הכשרה מורכבת יותר לצורך שילוב המדיות השונות. 
  3. LMMs – יכולות קלט ופלט רחבות יותר מאשר ל LLMs
  4. LMMs דורשים יותר משאבי חישוב

שונים, דומים או משלימים?

שני המתמודדים הראויים הללו, קלים וידידותיים למשתמש ומוכנים לעמוד כמעט בכל אתגר אותו תבקשו להטיל עליהם. שניהם מאפשרים גישה לכמה דגמים מדורות קודמים (הייתם מאמינים שיש דורות קודמים לכזו טכנולוגיה צעירה?) דרך אפליקציית האינטרנט, ואפילו יותר באמצעות API – ממשק תכנות יישומים – קבוצת כללים ושפע פרוטוקולים (זכרון דברים) המאפשרים ליישומי תוכנה שונים לתקשר ולקיים אינטראקציה זה עם זה, לצורך החלפת נתונים או תפקודים.

ChatGPT

שימושי ביותר עבור משתמשים המחפשים אחר ערכת כלי בינה מלאכותית. 

יצירת תמונות, תכונות הקול, יכולות החיפוש באינטרנט ויכולתו להתאמה אישית הופכים אותו לחברם הטוב של מי שמבקש להכיר, לחקור ולהתעסק עם כל רשת הגוונים והאפשרויות שיכולה טכנולוגית ה AI  להציע. כיום, מציעה ה ChatGPT גישת API חסכונית יותר. גישת API מאפשרת לקיים אינטראקציה עם תכונות או נתונים של מערכת באמצעות נקודות קצה מוגדרות מראש, לצורך אינטגרציה חלקה ואוטומציה.

Claude

הוא חברו הטוב ביותר של המשתמש הרוצה להתמקד בטקסטים מתוחכמים וקודים. פלט הכתיבה שלו נקרא טבעי ביותר, והוא בעל יכולות קידוד חזקות עם הדמיה בזמן אמת באמצעות Artifacts – תכונה שמאפשרת יצירת, שמירת והתייחסות לחלקי תוכן משמעותיים כמו קוד, מסמכים, דיאגרמות ורכיבים אינטראקטיביים בתוך השיחה שבינו לבין המשתמש, ובזכות הגישה האנליטית קלוד נחשב לבחירה מצוינת לכותבים, אנליסטים ומפתחים.

אם כך...

רוב הסיכויים, במיוחד אם אתם נוהגים לעשות שימוש נרחב וכבד ב AI, שתהיו נדרשים לשימוש בשני הכלים הנהדרים הללו, במיוחד עקב מגבלות שהם שמים כמו למשל מספר הבקשות/ הודעות אותן ניתן לשלוח בזמן קצוב וכו’. וכן קצב עיבוד כמויות גדולות של נתונים, בהן יש ל ChatGPT יתרון. 

גם לקלוד וגם ל ChatGPT ישנם דגמים חדשים המיועדים לשימושים נוספים וממוקדים ולשניהם ישנה אופציה לשימוש חינמי לצד שימוש נרחב יותר בדגמים החדישים.

ל- ChatGPT מבחר גדול של תכונות, ולכן הוא מעט פחות נוח וקל לניווט. הוא יודע לרכז במהירות נתונים נדרשים ולכנס אותם או לעמד אותם כתרשים ידידותי לקריאה, אינטראקטיבי ובר עריכה. 

ל- Claude סט תכונות ממוקד יחסית, הוא בעל ממשק מינימליסטי הכולל: תיבת הנחיה, תפריטים נפתחים לבחירת דגם ה-AI וסגנון הכתיבה, כמו כן הוא מאפשר צירוף קבצים ותמונות. הוא יודע להמחיש נתונים בתרשים באמצעות רכיבי React אינטראקטיביים

אז במי לבחור?

שניהם מעולים ואמינים כשעליהם להתמודד עם בקשות או פניות שבלוניות ותקניות כגון: ניתוח תמונה, יצירת טקסט, היגיון ועוד. ככל שעובר הזמן הופכת ההנחיה שלהם לפשוטה יותר ועל המשתמש פשוט לחדד, תוך כדי שיחה את בקשתו עד קבלת הפלט אליו הוא שואף להגיע. שני המתמודדים שלנו מאפשרים שמירת קבצים, הוראות וצ’אטים במקום אחד ומאפשרים לבינה מלאכותית לפעול אוטונומית על משימות שונות ולהביאן לכלל סיום, תחת שם המשתמש.

כמובן שלתכונות אלה יש להירשם לתוכניות הפרו הדורשות תשלום. ההמלצה הגורפת שלנו – השתמשו בשניהם והפיקו את מירב היכולות שהם יכולים להעניק. ChatGPT לחיפוש מהיר ויצירת תמונות ו Claude – לשם קידוד וכתיבה.

לסיכום

הבאנו לפניכם רק חלק מהתכונות המשותפות והשונות שבין שני הכלים היעילים הללו. לכל אחד מהם ישנן שפע תכונות נוספות, חלקן דומות יותר וחלקן פחות. על פניו, ועוד לפני שסרקנו את כל מה שיש לשני כלים נפלאים אלה להציע נוכל לומר בקצרה כי:

Claude מעולה במשימות מורכבות הדורשות הבנה מגוונת ותפוקות מפורטות, ויודע לשמור על עקביות בין סוגי תוכן שונים. ו- ChatGPT מעולה עבור צוותים ומשתמשים בודדים שרוצים לחקור את כל הספקטרום של יכולות AI, מיצירת גרפיקה ועד אינטראקציה מבוססת קול. 

הרשמה לקורס

כמה פרטים קטנים...

רגע לפני שאתם עוזבים

תנו לנו לתת לכם הצעה חד פעמית!