כיום ברור לכולם כי בינה מלאכותית (AI) הפכה, במהירות רבה, ממושג עתידני לכלי מעשי ולטכנולוגיה משנת משחק. עבור מפתחים, עבור תעשיות ועסקים ואפילו עבור חובבים. מהעוזרות הווירטואליות החביבות ועד למנועים המזהים את הז’אנר הספרותי החביב עליכם או את הסדרה הבאה מולה תיהנו לעשות צפיית רצף (בינג’). אם כך, ברור כי בינה מלאכותית יכולה לא רק לעזור ביצירת אפליקציות, אלא מחוללת שינוי מהפכני באופן בה יוצרים אפליקציות, כך שתהיינה מותאמות אישית.
לרשות המפתחים עומדת רשת מדהימה של מסגרות וכלים המפשטים את יצירת האפליקציה והופכים את חוויית הפיתוח לקלה מאי פעם. יתרה מזאת, אם בעבר נדרש היה ידע מיוחד לפיתוח אפליקציות, הרי שהודות לזמינותם של כלים ופלטפורמות כמו Google Cloud AI ו-Microsoft Azure, המציעות דגמים מובנים מראש וממשקי “גרור ושחרר” – הפך פיתוח אפליקציות באמצעות AI לכזה שאיננו דורש ידע מעמיק או מומחיות טכנית מרחיקת לכת, בוודאי שלא עבור מיזמים קטנים. כמובן, שבמקרה ומעוניינים ביצירת אפליקציה מתקדמת, יש בידע בתכנות ועיבוד נתונים תועלת, אך בסיוע הדרכות קלילות, סבלנות והתנסות – גם מתחילים יכולים ליצור אפליקציות בעזרת AI.
השימוש בבינה מלאכותית בפיתוח אפליקציות
בזכות התקדמות טכנולוגית ה AI והמסגרות השונות ובהם שירותי ענן וכלי עזר רבים, יכול כמעט כל אחד להתחיל ולפתח אפליקציות. כמה דרכים לשימוש ב- AI לפיתוח אפליקציה:
דגמי AI מובנים מראש
פלטפורמות כמו Google Cloud AI) , Amazon SageMaker ו-Microsoft Azure AI שהוזכרו למעלה) מספקות מודלים מוכנים לשימוש למשימות כמו זיהוי תמונות, תרגום שפות ועוד, החוסכים זמן, במקום לבנות מודלים מבראשית ומאפשרים התמקדות בשילוב AI באפליקציה.
למידה חישובית (ML)
ניתן לאמן מודלים לפתרון בעיות מסוימות שנקבעו מראש כמו לדוגמא: חיזוי התנהגות לקוחות. בזכות למידת מכונה המאפשרת לאפליקציות “ללמוד” מנתונים תוך שימוש בכלים כמו TensorFlow, PyTorch ו-Skikit-learn, שמקלים על יצירת מודלים של ML ויכולים לפעול בכל סביבה. באמצעות בממשקי ה-API אינטואיטיביים ודוגמאות קוד אינטראקטיביות.
*ממשקי API הם ממשקי תכנות יישומים המאפשרים ליישומי תוכנה שונים לתקשר ולהחליף נתונים ופונקציונליות בצורה חלקה. הם מאפשרים למפתחים לשלב שירותים, פלטפורמות ויישומים שונים ללא צורך להבין את הפעולה הפנימית של כלל המערכת.
בינה מלאכותית – לא רק כלי משלים
טכנולוגיות בינה מלאכותית הופכות לחלק בלתי נפרד מתהליך פיתוח התוכנה. החל מהרעיון הראשוני ועד הפריסה הסופית והתוצר המוגמר, ביכולתה של AI לסייע למפתחי האפליקציות והתוכנות השונות בשפע תחומים:
- יצירת קוד וסיוע – כלים מבוססי בינה מלאכותית כמו GitHub Copilot ו-ChatGPT מסוגלים ליצור קטעי קוד, להשלים פונקציות על סמך הקשר ודפוסי קוד קיימים, ולהציע שיפורים.
- עיצוב ויצירת אב טיפוס – בינה מלאכותית יכולה לעזור למעצבים במהירות אבטיפוס של ממשקי משתמש, להציע שיפורי פריסה, ואפילו ליצור דגמי עיצוב ראשוניים המבוססים על תיאורים טקסטואליים.
- בדיקה אוטומטית – אלגוריתמים של למידת מכונה יכולים לזהות באגים אפשריים ולחזות אזורי קוד שגויים בצורה ברורה ומדויקת.
דרכים ריאליות וממשיות בהן תורמת AI לשינוי עולם פיתוח האפליקציות
פלטפורמות עם קוד נמוך וללא קוד הן כלי פיתוח תוכנה שמטרתם לפשט ולהאיץ את יצירת האפליקציות על ידי צמצום או ביטול הצורך בקידוד ידני מסורתי.
פלטפורמות עם קוד נמוך
מאפשרות בניית יישומים עם קידוד ידני מזערי, תוך שימוש בממשקים חזותיים ורכיבי גרירה ושחרור שמפשטים את מורכבות בנית האפליקציה.
פלטפורמות ללא קוד
מאפשרות למשתמשים עם ניסיון זעום בתכנות ליצור יישומים פונקציונליים באמצעות ממשקים חזותיים ותבניות מובנות מראש. מספקות כלים לעיצוב מסדי נתונים, יצירת ממשק משתמש, אוטומציה של זרימת עבודה ואינטגרציה עם מערכות אחרות. בדרך זו הופך פיתוח האפליקציה לנגיש יותר.
שתי הפלטפורמות בעצם, מצמצמות את הקשיים והחסמים שעומדים בפני מפתחי אפליקציות, מקצוענים חובבים לבנות יישומים מתוחכמים תוך שימוש בממשקים אינטואיטיביים מבוססי בינה מלאכותית. בין אלה ניתן למצוא כלים כמו:
Mendix פלטפורמת פיתוח אפליקציות בעלות קוד נמוך המאפשרת בנייה ופריסה מהירים של יישומים מותאמים אישית עם קידוד מסורתי מינימלי. מאפשרת יצירת פתרונות תוכנה מורכבים באמצעות סביבת פיתוח חזותית אינטואיטיבית מונעת מודלים.
Microsoft Power Apps – פלטפורמת פיתוח יישומים בקוד נמוך, המאפשרת בניית יישומים עסקיים מותאמים אישית במהירות ובקלות. הפלטפורמה מאפשרת הן למפתחים מקצועיים וחובבים לבנות אפליקציות באמצעות גרירה ושחרור, תבניות מובנות מראש ויכולת לחבור למקורות שונים של נתונים.
סיכום
בינה מלאכותית הפכה זה מכבר לחלק בלתי נפרד מהטכנולוגיה המודרנית השימושית. ככל שהיא תמשיך להתפתח כך תפתחנה אינסוף אפשרויות שונות למפתחי האפליקציות.
ולכן, לשאלה הנשאלת האם ניתן לפתח אפליקציות באמצעות AI התשובה המיידית היא ברור שכן. לא רק שזה אפשרי זה חי, פועל, מתפקד ובועט והופך להיות המפתח האולטימטיבי לבניית יישומים חדשניים בקלות ובמהירות.
במכללת הורייזון לאבס אנו מלמדים AI החל מקורסי בסיס בבינה מלאכותית ועד לקורסים וסדנאות המותאמים אישית לצרכי התלמידים.